Fırında Kaşarlı Bostan Patlıcan Tarifi
Fırında Kaşarlı Bostan Patlıcan tarifi: Fırında Kaşarlı Bostan Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kaşarlı Bostan Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet büyük boy
Fırında Kaşarlı Bostan Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcan için:
- 2 adet bostan patlıcanı
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
İç için:
- 400 gram kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı sıcak su
Fırında Kaşarlı Bostan Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanlarınızı ortasından bıçakla çizip max derece fırında 1 saat kadar közleyin. Közlenen patlıcanlarınızı dinlendirmeye bırakın.
- İç için yağ koyduğunuz düdüklü tencereye iyice ısınınca orta boy kestiğiniz etleri atın.
- Mühürleme işlemini gerçekleştirin, suyunu salmasın. Etler mühürlenince, soğanı ilave edin kavurmaya devam edin.
- Ardından biber ve küp küp doğranmış domatesleri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Son olarak salçanızı ve suyunuzu ilave ederek kaynara çıkmasını bekleyin.
- Kaynara çıkınca düdüklünüzü kapatın 15 dakika pişirin.
- Dinlenen patlıcanların içini videodaki gibi çatalla ezip kaşarla karıştırın. Birer fiske tuz ve karabiberle harmanlayın.
- Etli harcınızdan yerleştirerek en üstüne kaşarı bırakın.
- Borcamın tabanına da etin suyundan salarsanız lezzeti artacaktır. 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Afiyet olsun.