Fırında Karnıyarık Tarifi
Fırında Karnıyarık tarifi: Fırında Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Fırında Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet patlıcan
- 150 gram dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Fırında Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı doğrayın, üzerilerine bıçakla fazla derin olmayan delikler açıp tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
- Zeytinyağını bir tencere içerisine alıp ısıtın.
- Kıymayı tencereye ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Soğanları ince ince doğrayın. Kıyma renk alınca içine ekleyip kavurmaya devam edin.
- Salçalarınızın yarısını, sarımsakları ve ince ince doğradığınız biberi kıymalı karışıma ekleyin
- 2 domatesin kabuklarını soyun, küçük küpler halince doğrayın. Biberler yumuşayınca kıymalı harcın içine ekleyin.
- Baharatları ekleyin, kısık ateşte pişirin, arada ezerek karıştırın.
- Patlıcanları sudan alıp güzelce sıkın, uzunlamasına çok derine inmeden kesin.
- Bir fırça yardımıyla sıvı yağı sürüp önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Bir sos tenceresi için kalan domatesi rendeleyin, salçaların kalanını ve 1 bardak kadar suyu ekleyip salçalar eriyene kadar karıştırarak pişirin.
- Pişirdiğiniz patlıcanların içine hazırladığınız kıymalı harcı paylaştırın.
- Domatesli salçalı sosu üzerilerine döküp 180 derecede 30-35 dakika üzeri kapalı pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?
Fırında döküm tencere ile pişirecekseniz tencereyi önceden ısıtmanızda fayda var.