Fırında Karnıyarık Tarifi
Fırında Karnıyarık tarifi: Fırında Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnıyarık için:
- 1 kilogram patlıcan (6-8 tane)
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet küçük boy domates (arzuya göre)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 7-8 dal maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın.
- Patlıcanları alacalı şekilde kesin ve her yerini yağlayıp tuzlayın. Bir kaç yerinden çatalla delin. Fırın tepsisine yan yana dizin ve fırına atın.
- 10 dakika sonra patlıcanları çevirin ve 10 dakika daha pişirin, yumuşamasını bekleyin.
- Bu sırada küp küp kestiğiniz soğanları zeytinyağında kavurun. Rengi değişince biberleri de ekleyin.
- Sebzeler öldükten sonra kıymayı ekleyin. Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Tuzu ve baharatları ekleyin. En son ince kiydiginiz maydanozları kıymalı harca koyun ve altını kapatın.
- Yumuşamış patlıcanları aynı fırın tepsisinde, ortadan kaşık ya da bıçakla açıp hafifçe ezin. (Patlıcanın altından kesilmemesine dikkat edin.)
- Kıymalı harcı doldurun. Üzerini biber ve domatesle süsleyin.
- Patlıcanları fırında pişirirken yakmamaya özen gösterin. Ara ara kontrol edip çevirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.