Fırında Karnıyarık Tarifi
Fırında Karnıyarık tarifi: Fırında Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet büyük boy
Fırında Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 2 adet domates
- 2 adet biber
- 1 yemek kaşığı pirinç (basmati kullandım)
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz kırmızı biber
Fırında Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı bir şekilde soyalım.
- Tepsiyi ve patlıcanları hafif yağlayıp 200 derecede 20 dakika kadar patlıcanları pişirelim.
- İç harcı için tavaya önce soğanı koyup soteleyin sonra kıymayı ekleyip kavurun.
- Pirinci, domatesi, biberi,tuzunu ve baharatları ekleyip pişirin ve bekletin.
- Patlıcanlar çıktığında ortadan kesip içini çatalla yayıp düzleştirerek hazırladığınız iç harcından eşit şekilde paylaştırın.
- En üstlerine birer biber koyup domates suyu dökün tekrar fırına verip 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.