Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Karnıyarık Tarifi

Fırında Karnıyarık

Fırında Karnıyarık Tarifi

Fırında Karnıyarık tarifi: Fırında Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 yemek kaşığı pirinç (basmati kullandım)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam toz kırmızı biber

Fırında Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı bir şekilde soyalım.
  • Tepsiyi ve patlıcanları hafif yağlayıp 200 derecede 20 dakika kadar patlıcanları pişirelim.
  • İç harcı için tavaya önce soğanı koyup soteleyin sonra kıymayı ekleyip kavurun.
  • Pirinci, domatesi, biberi,tuzunu ve baharatları ekleyip pişirin ve bekletin.
  • Patlıcanlar çıktığında ortadan kesip içini çatalla yayıp düzleştirerek hazırladığınız iç harcından eşit şekilde paylaştırın.
  • En üstlerine birer biber koyup domates suyu dökün tekrar fırına verip 200 derecede 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025