Fırında Karnıyarık Tarifi
Fırında Karnıyarık tarifi: Fırında Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fırında Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Karnıyarık için:
- 7-8 adet patlıcan
- 7-8 adet yeşil biber
- 1 adet domates
İç harcı:
- 250-300 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 3-5 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı ılık su
Fırında Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için: Tavaya kıymamızı alalım suyunu çekinceye kadar karıştıralım. Ardından yeteri kadar sıvı yağ bırakıp tuzu ekleyip biraz kavuralım.nBir adet soğanı ve biberi küçük küçük doğrayıp ekleyelim karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Etimiz de soğanımız kavrulduktan sonra üzerine küçük küçük doğradığımız domateslerimizi sarımsağı ekleyip karıştıralım.
- Domatesler de pişince 1 er tatlı kaşığı domates, biber salçası ve baharatlarını ekleyip karıştıralım. Tüm malzemeleri karışınca ocağı kapatalım bir tutam maydanoz doğrayıp karıştıralım.
- Patlıcanlarımızı yıkıyoruz baş kısmını koparıp pijama şeklinde kabuklarını soyuyoruz ve tuzlu suya bırakıp acısın çıkması için 10 dakika kadar bekletiyoruz.
- Patlıcanlarımızı kağıt havlu ile kurulayıp tavaya yağ bırakıp heryerini eşit şekilde kızartıyoruz.
- Biberlerimizi de yıkayıp kurulayıp kızartıyoruz. Patlıcanlarımızı borcam tepsiye alıp aralarını çatal yardımı ile açalım. İç harcımız dan içlerine bırakıp dolduralım üzerine kızarmış biberi ve domates dilimlerini koyalım.
- Bir kaseye bir bardak ılık suyu ve 1 er tatlı kaşığı domates biber salçası ekleyip karıştırın kaşık ile patlıcanların üzerine gezdirelim.
- Önce de nasılmış fırında 170°'de 20-25 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim. Karnıyarık yemeğimiz hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Fırında Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?
Kızartırken yağ sıçrayabilir dikkat edeniz. Yanına pilav ve cacık ile servis edebilirsiniz