Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Karnıyarık Tarifi

Fırında Karnıyarık

Fırında Karnıyarık Tarifi

Fırında Karnıyarık tarifi: Fırında Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcanlar için:

  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 yemek sıvı yağ
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sos için:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz

Süsleme için:

  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber

Fırında Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanların baş kısmındaki yaprakları temizledikten sonra ortadan ikiye bölelim.
  • Kabuğuna kadar derin çizikler atalım, fırça yardımıyla sıvı yağ sürüp kesilen kısımları alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 240 derece fırının orta rafında 20-25 dk kızarana kadar pişirelim. Patlıcanlar pişerken karnıyarık içini hazırlayabiliriz; uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökelim.
  • 400 gram kıymayı da ilave edip yaklaşık 2 dakika kıymaların rengi kahverengiye dönene kadar kavuralım. Kıymaların rengi değiştiğinde yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 5 dakika daha kavuralım.
  • Ardından 1 tatlı kaşığı salça ekleyelim. Küp küp doğranmış 2 orta boy domatesi de ekledikten sonra bir buçuk tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber ekleyip karıştıralım ve tavamızın ağzını kapatalım.
  • Orta ateşte kontrollü bir şekilde ara ara karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirelim. Yeterince piştiğinde maydanozu da ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
  • Patlıcanlar fırından çıkınca bir kaşık yardımıyla içine hafifçe bastırıp yer açalım. Üzerine bir tutam tuz serpelim ve hazırladığımız içten bolca koyalım. Dilimlenmiş domates ve biber ile süsleyelim.
  • Sosu için; 1 su bardağı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı salça ve bir tutam tuz ekleyip karıştıralım.
  • Sosumuzu tepsinin tabanına dökelim. Tekrardan 240 derece fırında yaklaşık 7-8 dakika sosu biraz kalınlaşıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Fırında Karnıyarık tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süreleri her ocağa ve fırına göre değişebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025