Fırında Karnabahar Mücveri Tarifi
Fırında Karnabahar Mücveri tarifi: Fırında Karnabahar Mücveri için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnabahar Mücveri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Fırında Karnabahar Mücveri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 200 gram kabak
- 3 adet yumurta
- 200 gram yarım yağlı beyaz peynir
- 3 adet taze soğan
- 4 dal dereotu
- 5 yemek kaşığı (silme) tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Fırın kabını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Karnabahar Mücveri tarifi nasıl yapılır?
- Çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı, bol suyla yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su ve 1/2 çay kaşığı tuz ilavesiyle 8-10 dakika kadar haşlayın.
- Kabuğunu soyduğunuz kabakları ve yarım yağlı beyaz peyniri rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Taze soğan, dereotu ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Haşlanan karnabaharları, suyunu süzdükten sonra karıştırma kabına alın. Bir çatal yardımıyla ezerek, püre haline getirin.
- Yumurta, rendelenmiş beyaz peynir ve kabak, doğranmış yeşillikler, tam buğday unu, zeytinyağı, kalan 1/2 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.
- Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra zeytinyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla bastırarak, düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 50 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan karnabahar mücverini dilimledikten sonra ayran ile birlikte servis edin. Afiyetler olsun!
Fırında Karnabahar Mücveri tarifinin püf noktası nedir?
Mücveri porsiyonluk kaplarda da hazırlayabilirsiniz.Kullandığınız yeşillik miktarını arzu ettiğiniz oranda arttırabilirsiniz.