Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi
Fırında Karnabahar Kızartması tarifi: Fırında Karnabahar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnabahar Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Karnabahar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet karnabahar (orta boy)
- 1/2 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Karnabahar Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharın yapraklarını ayırın, temizleyin ve çiçeklerine ayırın.
- Tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynattığınız suda karnabahar çiçeklerini hafifçe haşlayın. Fırına vereceğiniz için tamamen haşlanmamasına özen gösterin.
- Diğer tüm malzemeleri bir kaseye alın ve birleşinceye dek bir çırpıcıyla karıştırın.
- Karnabaharları hazırladığınız karışma batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında alt-üst ayarı açık şekilde 30 dakika, sadece üst ayarı açık şekilde 15 dakika daha pişirin. Sadece turbo-fanlı ayar kullanacaksınız toplamda 35 dakika yeterli olacaktır.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis edin, afiyet olsun!
Fırında Karnabahar Kızartması tarifi için servis önerisi
Yoğurtlu veya domatesli bir sosla servis edebilirsiniz.