Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

Fırında Karnabahar Kızartması tarifi: Fırında Karnabahar Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnabahar Kızartması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Karnabahar Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet karnabahar (orta boy)
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Fırında Karnabahar Kızartması tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabaharın yapraklarını ayırın, temizleyin ve çiçeklerine ayırın.
  • Tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynattığınız suda karnabahar çiçeklerini hafifçe haşlayın. Fırına vereceğiniz için tamamen haşlanmamasına özen gösterin.
  • Diğer tüm malzemeleri bir kaseye alın ve birleşinceye dek bir çırpıcıyla karıştırın.
  • Karnabaharları hazırladığınız karışma batırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında alt-üst ayarı açık şekilde 30 dakika, sadece üst ayarı açık şekilde 15 dakika daha pişirin. Sadece turbo-fanlı ayar kullanacaksınız toplamda 35 dakika yeterli olacaktır.
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis edin, afiyet olsun!

Fırında Karnabahar Kızartması tarifi için servis önerisi

Yoğurtlu veya domatesli bir sosla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025