Fırında Karnabahar Tarifi
Fırında Karnabahar tarifi: Fırında Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Fırında Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy yumurta
- 1 adet yarım karnabahar
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dilediğiniz kadar tuz
- 1 dilediğiniz kadar karabiber ve pulbiber
Fırında Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharları , çiçek çiçek koparıp yıkayın ve kaynayan suya atıp, 10-12 dk kadar hafif diriliği gidene kadar haşlayın. Haşlanınca soğuk sudan geçirip , iyice süzdürelim.
- Sos için; bir kasede, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, un ve baharatları iyice karıştıralım.
- Karnabaharları sosa bulayıp, hafif sıvı yağ ile yağladığımız borcama dizelim. (Sos artarsa üzerine dökebilirsiniz )
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirip, fırından alalım. Üzerine mozarella rendesi serpiştirip, (aralara tereyağ parçalarıda ekleyebilirsiniz ) 10-15 dakika daha üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp servis edin. Afiyetler olsun!