Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kanat Tarifi

Fırında Kanat

Fırında Kanat Tarifi

Fırında Kanat tarifi: Fırında Kanat için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kanat nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kanat yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10 adet tavuk kanadı
  • 2 diş sarımsak (arzuya göre)

Fırında Kanat tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurt, toz kırmızı biber, tuz ve sıvı yağı bir kasede karıştırın.
  • Tavuk kanatlarını ve rendelediğiniz sarımsağı ekleyerek güzelce karıştırın. Marine olması için en az 30 dakika bu şekilde buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkardıktan sonra fazla sosu sıyırarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavuk kanatlarını yerleştirin. 220 derecede üstü güzelce kızarıncaya dek önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025