Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kalem Böreği Tarifi

Fırında Kalem Böreği

Fırında Kalem Böreği Tarifi

Fırında Kalem Böreği tarifi: Fırında Kalem Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kalem Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kalem Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börek için:

  • 2,5 adet yufka
  • 4 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yufkalara sürmek için:

  • 1/2 şişe soda
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üstüne sürmek için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı susam

Fırında Kalem Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Patateslerin üstüne çıkacak kadar su ekleyip bir tencereye alın ve patatesler yumuşayana dek haşlayın.
  • Patatesler haşlanırken ayrı bir kaba iç harcı için gerekli olan yumurta, yoğurt, baharatlar ve ince doğranmış maydanozu alın.
  • Patatesler haşlanınca kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin ve maydanozlu harçla karıştırın.
  • Yufkalara sürmek için gerekli olan malzemeleri de ayrı bir kapta hazırlayıp güzelce karıştırın.
  • Her bir yufkayı 12 eşit parçaya bölün ve üstlerine bolca yoğurtlu sodalı sostan sürün.
  • Hazırladığınız patatesli harcı yufkaların geniş kısmına koyup, sigara böreği gibi sarın.
  • Fırın kağıdı serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin. Tüm malzeme bu şekilde bittikten sonra üstlerine yumurta sarısını sürün.
  • Susam da serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri güzelce kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin ve fırından alıp servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025