Fırında Kalem Böreği Tarifi
Fırında Kalem Böreği tarifi: Fırında Kalem Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kalem Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Fırında Kalem Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 2,5 adet yufka
- 4 adet patates
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yufkalara sürmek için:
- 1/2 şişe soda
- 1/2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üstüne sürmek için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı susam
Fırında Kalem Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin üstüne çıkacak kadar su ekleyip bir tencereye alın ve patatesler yumuşayana dek haşlayın.
- Patatesler haşlanırken ayrı bir kaba iç harcı için gerekli olan yumurta, yoğurt, baharatlar ve ince doğranmış maydanozu alın.
- Patatesler haşlanınca kabuklarını soyup ezerek püre haline getirin ve maydanozlu harçla karıştırın.
- Yufkalara sürmek için gerekli olan malzemeleri de ayrı bir kapta hazırlayıp güzelce karıştırın.
- Her bir yufkayı 12 eşit parçaya bölün ve üstlerine bolca yoğurtlu sodalı sostan sürün.
- Hazırladığınız patatesli harcı yufkaların geniş kısmına koyup, sigara böreği gibi sarın.
- Fırın kağıdı serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin. Tüm malzeme bu şekilde bittikten sonra üstlerine yumurta sarısını sürün.
- Susam da serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri güzelce kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin ve fırından alıp servis edin. Afiyet olsun.