Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kadayıf Dolması Tarifi

Fırında Kadayıf Dolması

Fırında Kadayıf Dolması Tarifi

Fırında Kadayıf Dolması tarifi: Fırında Kadayıf Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kadayıf Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kadayıf Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 500 gram taze kadayıf
  • 300 gram ceviz içi (ince çekilmiş) (fıstık ya da fındık)
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Fırında Kadayıf Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet malzemelerini derin bir tencereye alıp önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 25 dakika kaynamaya bırakalım.
  • Şerbet ocakta iken.. Sıvı yağı ısıtıp tereyağı ilave edelim ve yağın erimesi için karıştıralım. Kadayıfı elimizle iyice havalandırıp tabiri caizse tiftikleyip üzerine eriyen yağı ekleyerek homojen bir şekilde tüm kadayıfa yedirelim.
  • Bir tutam kadayıf alarak uzun bir şekilde düzeltelim ve uç kısmına bir miktar ceviz içi koyup sıkıca silindir şeklinde saralım.
  • Dikdörtgen fırın kabına dizdikten sonra fırının en alt rafında önceden ısıtılmış 200° de kızarana kadar pişirelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak kadayıfı üzerine, hafif elinizi yakacak sıcaklıkta ki şerbeti gezdirelim. En az 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Fırında Kadayıf Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Tatlınızı 1 gece dinlendirirseniz şerbeti daha iyi çeker, kıvamı ve lezzeti daha iyi olur. Ceviz yerine, fındık, fıstık yada badem kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025