Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

Fırında Kabak Tatlısı

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

Fırında Kabak Tatlısı tarifi: Fırında Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 kilogram kabak
  • 750 gram şeker
  • 1/2 su bardağı su

Fırında Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir gece önceden soyup dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencereye yayın.
  • Üzerlerine şeker serperek kat kat tencereye sıralayabilirsiniz. Yarım bardak su ekleyin.
  • Kısık ateşte şeker eriyip su gibi olana kadar pişirin. Altını kapatın. Sabaha kadar tenceresinde bekletin.
  • Ertesi gün kabaklar yumuşayana kadar tencerenin ağzı açık şekilde kaynatın.
  • Sonrasında 180 derece fırında 15 dakika kadar suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Fırında Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Tahin ve cevizle muhteşem sunumlar elde edebilirsiniz. Ayrıca tatlı yapmak için uygun olan kabağı seçmeniz tatlınızın tadını daha da güzel yapacaktır. Alırken rengine ve dokusuna dikkat etmenizi tavsiye ederim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025