Fırında Kabak Lokmaları Tarifi
Fırında Kabak Lokmaları tarifi: Fırında Kabak Lokmaları için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kabak Lokmaları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Fırında Kabak Lokmaları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kabak lokmaları için:
- 3 adet orta boy rendelenmiş kabak
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/3 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1/2 su bardağı galeta unu
- 1/3 su bardağı un
Fondü için:
- 1 adet orta boy kolot peyniri (doğranmış)
Fırında Kabak Lokmaları tarifi nasıl yapılır?
- Rendelenmiş kabakları temiz bir tülbentin üzerine aktarın ve sularını güzelce sıkın.
- Temiz bir kabın içerisine aktarın. Üzerine sırasıyla yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı, bir miktar galeta unu ve un ilave edin.
- Spatula yardımıyla karıştırdıktan sonra geriye kalan un ve galeta ununu ilave edin. Yoğurun.
- Hazırladığınız harçtan cevizden daha minik toplar elde edin ve şekil verin.
- Tüm harca aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisinin üzerine tek tek dizin.
- 180 derecede yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin.
- Kalın tabanlı bir sos tenceresinin içerisine kolot peynirini aktarın. Düşük ısıda eritin.
- Ardından fondü kabının içerisine aktarın. Minik topları çubukların ucuna takın, peynire batırın ve afiyetle tüketin.
Fırında Kabak Lokmaları tarifinin püf noktası nedir?
Kabak lokmalarını dilediğiniz biçimlerde şekillendirebilirsiniz. Kolot peyniri yerine eriyebilen başka bir çeşit peynir de kullanabilirsiniz.