Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kabak Dolması Tarifi

Fırında Kabak Dolması

Fırında Kabak Dolması Tarifi

Fırında Kabak Dolması tarifi: Fırında Kabak Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kabak Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kabak Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet sakız kabağı
  • 125 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı kişniş
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 çay kaşığı sumak
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 2 adet domates

Sosu için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Kabak Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayın ve bir çatal yardımıyla kabuklarını boyuna doğru çizdirin. Daha sonra ikiye bölün ve içlerini güzelce oyun. İç harcını hazırlayana kadar kabakları tuzlu suda bekletin.
  • İç harcı için pirinçleri bol suyla yıkayın ve kıymayla güzelce karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın ve içine karıştırın.
  • Kuru soğanı ve sarımsağı içine rendeleyin. Daha sonra salçayı, baharatları, zeytinyağını ve nar ekşisini de ilave edip iyice harmanlayın.
  • Kabakları sudan çıkartın, tekrar yıkayın ve içlerini doldurup bir fıırn kabına yerleştirin. Üstlerine enine kesilmiş domateslerden kapak yapın.
  • Sos için gerekli malzemeleri karıştırın ve kabakların üstüne gezdirin. Alüminyum folyoyla sardığınız fırın kabını önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat bu şekilde pişirin.
  • 1 saatin sonunda alüminyum folyoyu kaldırın ve 30 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Pişmiş olan kabak dolmalarınızı fırından çıkartın ve sıcak sıcak servis edin.

Fırında Kabak Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Kabakları temzileyip, içlerini oyduktan sonra, bir müddet tuzlu suda bekletirseniz, daha lezzetli olacaktır. Ayrıca oyduğunuz kabakların içlerini atmayın, onlardan kabak mücver yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025