Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Kabak Çubukları Tarifi

Fırında Kabak Çubukları

Fırında Kabak Çubukları Tarifi

Fırında Kabak Çubukları tarifi: Fırında Kabak Çubukları için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Kabak Çubukları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Kabak Çubukları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kabak Çubukları İçin:

  • 2 adet kabak
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı parmesan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Havuçlu Dip Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet arpacık soğan
  • 1,5 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı (kıvam için)
  • 1/2 paket krema
  • 2 adet havuç

Fırında Kabak Çubukları tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  • Kabakların kabuklarını soyun.
  • Kabakları ortadan ikiye bölün ve parmak kalınlığında dilimler çıkartın.
  • Bir kaseye yumurta çırpın. Diğer kaseye de galeta unu, karabiber ve parmesanı koyun ve karıştırın.
  • Kabakları önce yumurtaya daha sonra da galeta ununa batırın ve 15-20 dakika fırınlayın.

Fırında Kabak Çubukları tarifinin püf noktası nedir?

Parmesan tuzlu bir peynir çeşidi olduğu için ekstra tuz ilave etmek kabakların gereğinden tuzlu olmasını sağlar.

Fırında Kabak Çubukları tarifi için servis önerisi

Biz havuçlu sosu pek yakıştırdık ama siz isterseniz diğer dip soslarla da deneyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025