Fırında Ispanaklı Mantarlı Tam Buğday Makarna Tarifi
Fırında Ispanaklı Mantarlı Tam Buğday Makarna tarifi: Fırında Ispanaklı Mantarlı Tam Buğday Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Ispanaklı Mantarlı Tam Buğday Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Ispanaklı Mantarlı Tam Buğday Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Tam Buğday Kalem Makarna
- 1 paket mantar (doğranmış)
- 125 gram tereyağı
- 35 gram un (1/4 Su Bardağı)
- 3 diş sarımsak (kıyılmış)
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 kilogram ıspanak (ince doğranmış)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Ispanaklı Mantarlı Tam Buğday Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarnayı tuzlu suda pişirin.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte bir tencerede ısıtıp içine mantarları ekleyip, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- İnce kıyılmış ıspanakları da ayrı bir tavada zeytinyağı ile soteleyin.
- Bir tencereye tereyağını ekleyin eritin ve içine un, sarımsak ve tuz karabiberi koyun.
- Ardından sütü ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Sonrasında bir su bardağı kaşar peyniri ekleyin ve eriyip karışınca tencereyi ocaktan alın.
- Pişmiş makarna, mantar ve ıspanağı tenceredeki sütlü karışımla birleştirin ve yağlanmış bir borcama aktarın.
- Kalan kaşar peynirini üstüne döküp, önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede üstü kızarana kadar 20 dakika pişirin. Denerseniz bana görselleri atmayı unutmayın. Afiyet olsun.