Fırında Ispanak Tarifi
Fırında Ispanak tarifi: Fırında Ispanak için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Ispanak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Ispanak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy soğan
- 1 demet ıspanak (yarım kilo kadar)
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı krema
- 2 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Fırında Ispanak tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik, sarımsakları minik minik doğrayın. Ispanakları ince ince kıyın.
- Zeytinyağını tavaya alın, kızınca soğanları ekleyin ve sotelemeye başlayın.
- 2 dakika kadar soteledikten sonra tereyağını ekleyin.
- Soğanlar yumuşayınca sarımsakları da ekleyip sotelemeye devam edin.
- Soğan ve sarımsaklar iyice yumuşayınca ıspanakları da ekleyip çok öldürmeden hafifçe soteleyin. Ocaktan almadan hemen önce muskat ve tuzunu ekleyin.
- Ispanakları ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
- Fırını 190 derecede ısıtın.
- Yumurta ve kremayı bir kasede çırpın.
- Ispanaklar ılıyınca kremalı yumurta karışımını da ekleyin ve iyice karıştırın.
- Bir fırın kabını iyice yağlayın ve ıspanaklı karışımı içine dökün.
- Üzerine kaşar peynir serpin ve önceden ısıttığınız fırına verin.
- Üzeri kızarmaya başlayınca yaklaşık 20 dakika sonra fırından çıkarabilirsiniz.
Fırında Ispanak tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ve ıspanak miktarını kendi damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.