Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında İmam Bayıldı Tarifi

Fırında İmam Bayıldı

Fırında İmam Bayıldı Tarifi

Fırında İmam Bayıldı tarifi: Fırında İmam Bayıldı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında İmam Bayıldı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında İmam Bayıldı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patlıcan
  • 7-8 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 20 gram zeytinyağı

Fırında İmam Bayıldı tarifi nasıl yapılır?

  • Ortadan ikiye kestiğiniz patlıcanları üzerlerine zeytinyağı sürerek fırınlayın. Patlıcanlar fırındayken, sotemizi hazırlıyoruz. Kuru soğanları söğüş ( isterseniz yemeklik küp) doğruyoruz. Sarımsakları iri doğruyoruz. Biberleri ve kabukları soyulmuş domatesleri yemeklik doğruyoruz.
  • Biberlerin çekirdeklerini almayı unutmayalım.
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyup soğan ve sarımsakları hafif rengi dönene kadar soteliyoruz, tamamen kızartmıyoruz. Sırayla biberleri ve en son domates , şeker ve baharatları ekliyoruz.
  • Fırından çıkardığımız patlıcanları bir kaşık ve bıçak yardımıyla ortadan nazikçe yarıyoruz ve içteki patlıcanları kaşıkla hafiften eziyoruz, harca yer açıyoruz.
  • Harcımızı kaşıkla yavaşça içlerine dolduruyoruz. Tavada kalan suyu da patlıcanların üzerine gezdiriyoruz ve biraz zeytinyağı yine üzerlerine gezidiriyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025