Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Helva Tarifi

Fırında Helva

Fırında Helva Tarifi

Fırında Helva tarifi: Fırında Helva için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Helva nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Helva yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı süt

Fırında Helva tarifi nasıl yapılır?

  • Bir su bardağı unu yapışmaz bir tavaya alıp 10 dakika kısık ateşte kokusu (çıkana kadar) kavuruyoruz.
  • Un kavrulunca soğuması için bırakıyoruz. Başka bir tavaya tahini ekleyip ısıtmaya başlıyoruz.
  • Isınan tahinin içine pudra şekerini ekliyoruz. (Pudra şekeri yoksa toz şeker daha az miktarda kullanılabilir)
  • Önceden kavurduğumuz unu, tahinin içine yavaş yavaş katıyoruz.
  • Helva sertleşip şekil almaya başlayınca ocağı kapatıyoruz.
  • Helvamızı blenderın içine ekleyip yoğunluğunu istediğiniz miktarda süt ekliyoruz. İstediğimiz kıvama gelince 4 adet toprak güvecin veya alüminyum kabın içine paylaştırıyoruz.
  • İsterseniz helvayı dolaba koyup istediğiniz kadarını blenderda süt ile karıştırıp fırına verebilirsiniz.
  • Fırını 225 dereceye getirip üstten pişirme olarak ayarlıyoruz, 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025