Fırında Helva Tarifi
Fırında Helva tarifi: Fırında Helva için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Helva nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Helva yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı süt
Fırında Helva tarifi nasıl yapılır?
- Bir su bardağı unu yapışmaz bir tavaya alıp 10 dakika kısık ateşte kokusu (çıkana kadar) kavuruyoruz.
- Un kavrulunca soğuması için bırakıyoruz. Başka bir tavaya tahini ekleyip ısıtmaya başlıyoruz.
- Isınan tahinin içine pudra şekerini ekliyoruz. (Pudra şekeri yoksa toz şeker daha az miktarda kullanılabilir)
- Önceden kavurduğumuz unu, tahinin içine yavaş yavaş katıyoruz.
- Helva sertleşip şekil almaya başlayınca ocağı kapatıyoruz.
- Helvamızı blenderın içine ekleyip yoğunluğunu istediğiniz miktarda süt ekliyoruz. İstediğimiz kıvama gelince 4 adet toprak güvecin veya alüminyum kabın içine paylaştırıyoruz.
- İsterseniz helvayı dolaba koyup istediğiniz kadarını blenderda süt ile karıştırıp fırına verebilirsiniz.
- Fırını 225 dereceye getirip üstten pişirme olarak ayarlıyoruz, 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.