Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Hafif Karnıyarık Tarifi

Fırında Hafif Karnıyarık

Fırında Hafif Karnıyarık Tarifi

Fırında Hafif Karnıyarık tarifi: Fırında Hafif Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Hafif Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Hafif Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patlıcan

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı domates sosu veya sulandırılmış salça

Fırında Hafif Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletin.
  • Suyunu süzdürüp kurutun. Bir pilav tenceresinin içine biraz zeytinyağı ilave edin.
  • Patlıcanlarınızı koyun. Kapağını kapatın. Arkalı önlü pişmesini sağlamak için belli aralıklarla çevirin.
  • İçi yumuşadığında bir kenara alın. İçlerini açarak dinlendirmeye bırakın.
  • Soğanın ve domateslerin kabuklarını soyun, doğrayın.
  • Sarımsakların da kabuklarını soyup doğrayın.
  • Tavanın içine soğanları ve zeytinyağını alın. Üzerine sarımsakları ekleyip soteleyin.
  • Ardından domatesleri ekleyin, üzerine kıymaları ekleyerek kavurun.
  • Tuz ve baharatlarını ekleyerek ocaktan alın. Patlıcanların içine bölüştürün.
  • Üzerine sosunu ilave edin ve bir miktar su ekleyerek karnıyarıkları üzeri kapalı bir şekilde 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarıp dinlendirdikten sonra servis edin.

Fırında Hafif Karnıyarık tarifi için servis önerisi

Üzerini maydanozlarla süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025