Fırında Hafif Karnıyarık Tarifi
Fırında Hafif Karnıyarık tarifi: Fırında Hafif Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Hafif Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Hafif Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı domates sosu veya sulandırılmış salça
Fırında Hafif Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda bekletin.
- Suyunu süzdürüp kurutun. Bir pilav tenceresinin içine biraz zeytinyağı ilave edin.
- Patlıcanlarınızı koyun. Kapağını kapatın. Arkalı önlü pişmesini sağlamak için belli aralıklarla çevirin.
- İçi yumuşadığında bir kenara alın. İçlerini açarak dinlendirmeye bırakın.
- Soğanın ve domateslerin kabuklarını soyun, doğrayın.
- Sarımsakların da kabuklarını soyup doğrayın.
- Tavanın içine soğanları ve zeytinyağını alın. Üzerine sarımsakları ekleyip soteleyin.
- Ardından domatesleri ekleyin, üzerine kıymaları ekleyerek kavurun.
- Tuz ve baharatlarını ekleyerek ocaktan alın. Patlıcanların içine bölüştürün.
- Üzerine sosunu ilave edin ve bir miktar su ekleyerek karnıyarıkları üzeri kapalı bir şekilde 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
- Çıkarıp dinlendirdikten sonra servis edin.
Fırında Hafif Karnıyarık tarifi için servis önerisi
Üzerini maydanozlarla süsleyebilirsiniz.