Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Gül Mantı Tarifi

Fırında Gül Mantı

Fırında Gül Mantı Tarifi

Fırında Gül Mantı tarifi: Fırında Gül Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Gül Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Gül Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 350 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı (silme) salça
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Fırında Gül Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • 3 su bardağı unun ortası çukur olacak şekilde derin bir kaba koyun. Ortasına yumurta ve tuzu ekleyin. Suyu da yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurmak önemli. Ardından hamuru 30 dakika dinlendirin.
  • Hamur açılırken bir soğanı rendeleyip baharatlarla ve kıymayla karıştırarak iç harcını hazırlayın. Dinlenen hamuru mantı hamurundan biraz daha ince olacak şekilde açın ve bir çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin.
  • 4 yuvarlak hamuru kenarları üste üste gelecek şekilde yan yana dizin. Kesişimlerine parmağınız ile bastırın. Ardından kıymayı ince bir şerit halinde, dizmiş olduğumuz hamurun ortasına koyun. Hamurun ucundan itibaren katlayarak sarın.
  • Mantıları yağlanmış tepsiye dizin ve ilk olarak 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin, ardından hazırladığınız sosu ekleyip üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derecelik fırında 20-25 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025