Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Garnitür Karnabahar Tarifi

Fırında Garnitür Karnabahar

Fırında Garnitür Karnabahar Tarifi

Fırında Garnitür Karnabahar tarifi: Fırında Garnitür Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Garnitür Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Garnitür Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber (tercihen)
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt (servis için)

Fırında Garnitür Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Karnabahar küçük parçalara ayrılıp yıkanır. Patatesler havuçlar kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır.
  • Kopyalar temizlenip iri küpler halinde doğranır. Arpacık soğanlar ve sarımsaklar da eklenir.
  • Arpacık sopan yerine küçük soğanları dörde bölüp kullanabilirsiniz. Tuz, baharatlar ve zeytinyağ da ilave edilir.
  • Hepsi güzelce harmanlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır. (Ben hepsini fırın tepsisinde yaptım.)
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt üst ayarda pişmeye bırakılır. İlk 20 dakika sonra garnitürler eşit pişmesi için karıştırılır.
  • 20-25 dakika daha pişmeye bırakılır. Yumuşayınca ve kızarınca fırını kapatıp 5 dakika içinde dinlendirebilirsiniz.
  • İsteğe göre yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Garnitür Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?

Daha çabuk kızarması için son 5 dakika fırını fanlı ayarda çalıştırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025