Fırında Garnitür Karnabahar Tarifi
Fırında Garnitür Karnabahar tarifi: Fırında Garnitür Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Garnitür Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Fırında Garnitür Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 8-10 adet arpacık soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber (tercihen)
- 1 kase sarımsaklı yoğurt (servis için)
Fırında Garnitür Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabahar küçük parçalara ayrılıp yıkanır. Patatesler havuçlar kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır.
- Kopyalar temizlenip iri küpler halinde doğranır. Arpacık soğanlar ve sarımsaklar da eklenir.
- Arpacık sopan yerine küçük soğanları dörde bölüp kullanabilirsiniz. Tuz, baharatlar ve zeytinyağ da ilave edilir.
- Hepsi güzelce harmanlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır. (Ben hepsini fırın tepsisinde yaptım.)
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt üst ayarda pişmeye bırakılır. İlk 20 dakika sonra garnitürler eşit pişmesi için karıştırılır.
- 20-25 dakika daha pişmeye bırakılır. Yumuşayınca ve kızarınca fırını kapatıp 5 dakika içinde dinlendirebilirsiniz.
- İsteğe göre yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Fırında Garnitür Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Daha çabuk kızarması için son 5 dakika fırını fanlı ayarda çalıştırabilirsiniz.