Fırında Galeta Unlu Karnabahar Tarifi
Fırında Galeta Unlu Karnabahar tarifi: Fırında Galeta Unlu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Galeta Unlu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Fırında Galeta Unlu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet orta boy karnabahar
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
- 1/2 su bardağı galeta unu
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan (isteğe bağlı)
Fırında Galeta Unlu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 200 dereceye ısıtın.
- Karnabaharları parçalara ayırın.
- Zeytinyağ, tuz, karabiber, sarımsak tozu, kullanıyorsanız limon suyunu bir kasede karıştırın.
- Zeytinyağlı karışımı karnabaharların üzerine döküp bütün karnabaharları yağlayın.
- Ayrı bir kapta galeta unu ve kullanıyorsanız parmesan rendesini karıştırın.
- Yağladığınız karnabaharları galeta karışımına bulayıp yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve fırına verin. Afiyet olsun.