Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Etli Lahana Tarifi

Fırında Etli Lahana

Fırında Etli Lahana Tarifi

Fırında Etli Lahana tarifi: Fırında Etli Lahana için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Etli Lahana nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Etli Lahana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 700 gram lahana
  • 300 gram lahana turşusu
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Fırınlamadan önce:

  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 su bardağı sıcak su

Fırında Etli Lahana tarifi nasıl yapılır?

  • Orta göbek kısmını çıkardığınız lahana ve lahana turşusunu incecik kıyın. Sarımsakları rendeleyin. Kuru soğanı küp şeklinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  • Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Biber salçasını katın.
  • İncecik kıyılmış beyaz lahana ve lahana turşusunu ekleyin. 3-4 dakika kadar soteledikten sonra doğranmış domatesleri katın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kekikle harmanladığınız kuzu kuşbaşı etlerini ızgara izli döküm bir tavada, yüksek ateşte mühürleyin.
  • Suyunu çekene kadar pişen lahana karışımını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Üzerine yüksek ateşte mühürlenmiş etleri yerleştirin.
  • Sosu için sıcak suyla karıştırdığınız domates ve biber salçasını bir fırça yardımıyla et ve lahanaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar fırınlayın.
  • Üzeri renk alana kadar pişirdiğiniz fırında etli lahana yemeğini sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Fırında Etli Lahana tarifinin püf noktası nedir?

Lahana karışımının oranlarını (%30 lahana turşusu, %70 çiğ lahana) damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025