Fırında Etli Lahana Tarifi
Fırında Etli Lahana tarifi: Fırında Etli Lahana için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Etli Lahana nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Etli Lahana yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 700 gram lahana
- 300 gram lahana turşusu
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 300 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Fırınlamadan önce:
- 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1/2 su bardağı sıcak su
Fırında Etli Lahana tarifi nasıl yapılır?
- Orta göbek kısmını çıkardığınız lahana ve lahana turşusunu incecik kıyın. Sarımsakları rendeleyin. Kuru soğanı küp şeklinde yemeklik doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Biber salçasını katın.
- İncecik kıyılmış beyaz lahana ve lahana turşusunu ekleyin. 3-4 dakika kadar soteledikten sonra doğranmış domatesleri katın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Kekikle harmanladığınız kuzu kuşbaşı etlerini ızgara izli döküm bir tavada, yüksek ateşte mühürleyin.
- Suyunu çekene kadar pişen lahana karışımını ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. Üzerine yüksek ateşte mühürlenmiş etleri yerleştirin.
- Sosu için sıcak suyla karıştırdığınız domates ve biber salçasını bir fırça yardımıyla et ve lahanaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar fırınlayın.
- Üzeri renk alana kadar pişirdiğiniz fırında etli lahana yemeğini sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Fırında Etli Lahana tarifinin püf noktası nedir?
Lahana karışımının oranlarını (%30 lahana turşusu, %70 çiğ lahana) damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.