Fırında Erişteli Ispanak Tarifi
Fırında Erişteli Ispanak tarifi: Fırında Erişteli Ispanak için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Erişteli Ispanak nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Erişteli Ispanak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı erişte
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 200 gram beyaz peynir
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Erişteli Ispanak tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın kabuklarını soyduktan sonra yemeklik doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavaya alın. Soğanları ekleyerek kavurun.
- Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra doğrayarak kavrulan soğanlara ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.
- Erişteyi haşlayın ve suyunu süzün.
- Yoğurt, yumurta ve baharatları bir kasede güzelce karıştırın.
- Orta boy cam pişirme kabının tabanına kavrulan ıspanağı serin.
- Beyaz peyniri parçalayarak ıspanağın üzerine serpin.
- Haşlanmış erişteyi peynirlerin üzerini kapatacak şekilde üzerlerine ekleyin.
- Hazırlamış olduğunuz yoğurtlu sosu yemeğin üzerine gezdirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Rendelenmiş kaşarı güzelce serperek 10 dakika daha üst rafta pişirin ve afiyetle tüketin.
Fırında Erişteli Ispanak tarifinin püf noktası nedir?
Ispanağı pişirirken orta-yüksek ısıda, kapak kapatmadan, sürekli karıştırtarak pişirirseniz fazla suyunu atmasını sağlarsınız.