Fırında Erik Pestili Tarifi
Fırında Erik Pestili tarifi: Fırında Erik Pestili için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Erik Pestili nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Fırında Erik Pestili yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram erik
- 3 yemek kaşığı şeker
Fırında Erik Pestili tarifi nasıl yapılır?
- Erikleri yıkayın, kurulayın ve ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarın.
- İç kısımları üste gelecek şekilde erikleri fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra erikleri püre kıvamına gelinceye dek mutfak robotundan geçirin.
- Şekeri püreye ekleyin ve damak tadınıza göre miktarını ayarlayın ve karıştırın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsilerine yarım (0,5) cm kalınlığında olacak şekilde püreyi iyice yayın.
- 50 dereceye ayarladığınız fırına tepsileri yerleştirin ve döktüğünüz pürenin kalınlığını ve fırınızın çalışmasını göz önüne alarak fanlı ayarda yaklaşık 6-8 saat boyunca kurumaya bırakın.
- Kuruma esnasında belirli aralıklıklarla pestili kontrol edin. Yağlı kağıttan rahatlıkla çıkarabiliyorsanız yeterince kurumuş demektir.
- Kurutma işlemi bittikten sonra yağlı kağıt üzerinden sıyırarak pestili rulo haline getirin ve dilediğiniz boyutlarda kesin. Afiyet olsun!
Fırında Erik Pestili tarifinin püf noktası nedir?
Kuruma süresi her fırında farklılık gösterebileceğinden ara ara parmak ucunuzla pestili kontrol edin, yapışmıyorsa pestil hazır demektir.
Fırında Erik Pestili tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerin ceviz veya fındık serpebilir, tarçın gibi baharatlarla çeşnilendirebilirsiniz.