Fırında Domatesli Peynirli Makarna Tarifi
Fırında Domatesli Peynirli Makarna tarifi: Fırında Domatesli Peynirli Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Domatesli Peynirli Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Domatesli Peynirli Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram Kalem Makarna
- 350 gram cherry domates
- 400 gram beyaz peynir
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karnabahar
- 75 mililitre zeytinyağı
- 100 mililitre makarna suyu
- 7-8 dal nane (fesleğen de olur)
Fırında Domatesli Peynirli Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Çeri domatesler yıkanır ve kullanacağınız fırın kabına alınır.
- Orta kısmına peynir yerleştirilir. Üzerine sarımsak, baharatlar ve zeytinyağı eklenip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.
- Ayrı bir tencereye 1 lt su doldurulur. İçerisine tuz ve yağ eklenip kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan suya makarna eklenip 10-12 dakika haşlamaya bırakılır.
- Haşlanan makarnanın suyundan bir miktar ayrılır ve makarna süzülür.
- Pişen domatesli sos karışımı fırından çıkartılır ve üzerine ayrılan su eklenir.
- Tüm karışımın birbirine geçip lezzetlenmesi için bir kaşık yardımıyla ezilir ve üzerine haşlanmış makarna eklenip karıştırılır. 5 dakika daha fırına verilir.
- Fırından çıkartılıp üzerine nane veya fesleğen serpilip servise hazır olur. Afiyet Olsun!