Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Çörek Otlu Kabak Tarifi

Fırında Çörek Otlu Kabak

Fırında Çörek Otlu Kabak Tarifi

Fırında Çörek Otlu Kabak tarifi: Fırında Çörek Otlu Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çörek Otlu Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Çörek Otlu Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet kabak
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2 tatlı kaşığı çörek otu

Fırında Çörek Otlu Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları yıkayıp, soyup, rendenin geniş tarafında rendeleyin.
  • Rendelenmiş kabakları derin bir kaba aktarın. Üzerine yumurtayı kırın, tuzu ve zeytinyağını ekleyin. İyice karıştırın.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt serip üzerine karışımı dökün ve tepsiye kaşık yardımıyla yayın.
  • Üzerine çörek otu serpin. 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirin. Afiyet olsun.

Fırında Çörek Otlu Kabak tarifinin püf noktası nedir?

Harcınız homojen bir hale gelene dek karıştırmalısınız. Harca pul biber, karabiber, nane vb. baharatlardan istediğiniz ölçüde ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025