Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar Tarifi

Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar

Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar Tarifi

Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar tarifi: Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tartar sosu için:

  • 250 gram Süzme
  • 3 yemek kaşığı kornişon turşu (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı kırmızı soğan (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı dereotu (doğranmış)

Çıtır tavuk için:

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı susam

Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar tarifi nasıl yapılır?

  • Tavukları uzun şeritler halinde kesin. Ayrı ayrı kaplara unu, yumurtayı ve galeta ununu yerleştirin. Her birine tuz ve karabiber ekleyin.
  • Galeta ununa susam da ekleyin. Unu ve galeta ununu karıştırın. Yumurtaları çırpın.
  • Tavukları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galetaya bulayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Tavukları 180 derecelik sıcak fırında kızarana kadar 25 dakika pişirin.
  • Sosu için; Sütaş Süzme'yi bir kaseye alın ve ezin. Kıvamını pürüzsüz yapana kadar 4-5 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyip çırpın.
  • Son olarak doğranmış kornişon, soğan ve dereotunu ekleyip karıştırın.
  • Tavukları ve sosu ayrı ayrı sunum tabaklarına koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025