Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar Tarifi
Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar tarifi: Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tartar sosu için:
- 250 gram Süzme
- 3 yemek kaşığı kornişon turşu (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı kırmızı soğan (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı dereotu (doğranmış)
Çıtır tavuk için:
- 3 adet tavuk göğsü
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı galeta unu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı susam
Fırında Çıtır Tavuk ve Süzme Tartar tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları uzun şeritler halinde kesin. Ayrı ayrı kaplara unu, yumurtayı ve galeta ununu yerleştirin. Her birine tuz ve karabiber ekleyin.
- Galeta ununa susam da ekleyin. Unu ve galeta ununu karıştırın. Yumurtaları çırpın.
- Tavukları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galetaya bulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Tavukları 180 derecelik sıcak fırında kızarana kadar 25 dakika pişirin.
- Sosu için; Sütaş Süzme'yi bir kaseye alın ve ezin. Kıvamını pürüzsüz yapana kadar 4-5 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyip çırpın.
- Son olarak doğranmış kornişon, soğan ve dereotunu ekleyip karıştırın.
- Tavukları ve sosu ayrı ayrı sunum tabaklarına koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.