Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Çıtır Tavuk Tarifi

Fırında Çıtır Tavuk

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi

Fırında Çıtır Tavuk tarifi: Fırında Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çıtır Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavukları bulamak için:

  • 2 su bardağı ekmek kırıntısı (veya galeta unu)
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1/3 çay bardağı su

Tavuk parçaları için:

  • 3 adet tavuk göğsü (600-700 g)

Fırında Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerini orta kalınlıkta şeritler olacak şekilde kesin.
  • Pane kaplamasını hazırlamak için ekmek kırıntılarını toz kırmızı biber, zerdeçal, tuz ve kimyonla bir kasede karıştırın ve kenara alın.
  • İlk kaplaması için önce tavukları una bulayın. Fazla ununu hafifçe silkeleyin.
  • Ardından 2 yumurta ve 1/3 çay bardağı suyu karıştırdığınız harca bulayın.
  • Son olarak hazırlamış olduğunuz baharatlı pane karışımına bulayın.
  • Ardından yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin. Tavuk parçaları bitene dek kaplama ve paneleme aşamalarını tekrar edin.
  • 180 derece önceden ısıtlmış fanlı fırında 15 dakika pişirin. Ardından tavuk parçalarını ters çevirip bir 10-15 dakika daha kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025