Fırında Çıtır Tavuk Tarifi
Fırında Çıtır Tavuk tarifi: Fırında Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çıtır Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
31 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavukları bulamak için:
- 2 su bardağı ekmek kırıntısı (veya galeta unu)
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1/3 çay bardağı su
Tavuk parçaları için:
- 3 adet tavuk göğsü (600-700 g)
Fırında Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğüslerini orta kalınlıkta şeritler olacak şekilde kesin.
- Pane kaplamasını hazırlamak için ekmek kırıntılarını toz kırmızı biber, zerdeçal, tuz ve kimyonla bir kasede karıştırın ve kenara alın.
- İlk kaplaması için önce tavukları una bulayın. Fazla ununu hafifçe silkeleyin.
- Ardından 2 yumurta ve 1/3 çay bardağı suyu karıştırdığınız harca bulayın.
- Son olarak hazırlamış olduğunuz baharatlı pane karışımına bulayın.
- Ardından yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin. Tavuk parçaları bitene dek kaplama ve paneleme aşamalarını tekrar edin.
- 180 derece önceden ısıtlmış fanlı fırında 15 dakika pişirin. Ardından tavuk parçalarını ters çevirip bir 10-15 dakika daha kontrollü olarak pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!