Fırında Çıtır Tavuk Tarifi
Fırında Çıtır Tavuk tarifi: Fırında Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çıtır Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram tavuk
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tutam köri
- 1 tutam toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 küçük boy kase galeta unu
Fırında Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Sarımsakları rendeleyin ve galeta unu hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın, üzerini kapatarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
- Galeta ununu yağsız tavada hafif renk değiştirene kadar kavurun.
- Tavukları galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 180 derecede 25-30 dakika pişirin.
Fırında Çıtır Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Galeta ununu çok fazla kavurmayın yoksa yanabilir, hafif pembe renk alması yeterli.