Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Çıtır Tavuk Tarifi

Fırında Çıtır Tavuk

Fırında Çıtır Tavuk Tarifi

Fırında Çıtır Tavuk tarifi: Fırında Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çıtır Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram tavuk
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam köri
  • 1 tutam toz biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük boy kase galeta unu

Fırında Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Sarımsakları rendeleyin ve galeta unu hariç tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın, üzerini kapatarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
  • Galeta ununu yağsız tavada hafif renk değiştirene kadar kavurun.
  • Tavukları galeta ununa bulayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • 180 derecede 25-30 dakika pişirin.

Fırında Çıtır Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Galeta ununu çok fazla kavurmayın yoksa yanabilir, hafif pembe renk alması yeterli.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025