Fırında Çıtır Karnabahar Lokmaları Tarifi
Fırında Çıtır Karnabahar Lokmaları tarifi: Fırında Çıtır Karnabahar Lokmaları için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çıtır Karnabahar Lokmaları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Çıtır Karnabahar Lokmaları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet karnabahar (temizlenmiş)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Fırında Çıtır Karnabahar Lokmaları tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı hafif nemli bir bezle üzerindeki toprağı alın.
- Sap kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin. Karnabaharın alt kısmındaki kök kısmını oyarak çıkartın.
- Karnabaharları minik parçalara ayırın ve sirkeli suda bekletin.
- İyice durulayın ve küçültün.
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve küçülttüğünüz karnabaharları tepsiye dizin.
- Sarımakları ayıklayın ve doğrayın. Karnabaharların üzerine sarımsakları ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını döküp, spatula yardımıyla karıştırın.
- Fırında 20 dakika karnabaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Galeta unuyla parmesan peynirini aynı kasede birleştirin.
- Yumurtaları çırpın.
- Fırınlanmış karnabaharları önce yumurta sonra da galeta unu ve parmesanlı karışıma bulayarak tekrar fırın tepsisine dizin.
- Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave ederek tekrar fırınlayın.
- Yaklaşık 15 dakika sonra fırından çıkartın ve soğumadan servis edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Fırında Çıtır Karnabahar Lokmaları tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz yağda da kızartabilir ve daha çıtır bir lezzeti yakalayabilirsiniz.
Fırında Çıtır Karnabahar Lokmaları tarifi için servis önerisi
Bol yoğurt sos ve yeşillikle bu atıştırmalıkları bir öğüne dönüştürebilirsiniz.