Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Çıtır Kabak Tarifi

Fırında Çıtır Kabak

Fırında Çıtır Kabak Tarifi

Fırında Çıtır Kabak tarifi: Fırında Çıtır Kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çıtır Kabak nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Çıtır Kabak yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3-4 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Çıtır Kabak tarifi nasıl yapılır?

  • Un, mısır unu, galeta unu, kabartma tozu ve baharatları bir kapta iyice karıştırın.
  • Kabakları iyice yıkayarak ince uzun dilimler halinde kesin.
  • Kabak dilimlerini unlu karışıma iyice bulayarak, yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye aralıklı olarak dizin.
  • Üzerine zeytinyağı gezdirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika boyunca pişirin.
  • 20 dakika sonunda kabakların tersini çevirerek tekrar fırına verin. 20 dakika daha, aynı derecede pişirmeye devam edin.
  • Fırından çıkan, kızarmış kabak dilimlerini dilediğiniz sosla servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025