Fırında Çinekop Tarifi
Fırında Çinekop tarifi: Fırında Çinekop için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çinekop nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Çinekop yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet çinekop
- 4 diş sarımsak
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 dal biberiye
Fırında Çinekop tarifi nasıl yapılır?
- Rendelenmiş sarımsak, biberiye, zeytinyağı ve baharatları bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.
- Çinekopların üzerine tuz serpin. Hazırladığınız zeytinyağlı karışımı balıkların üzerine pay edin ve güzelce ovarak balıklarınıza yedirin.
- Çinekoplarınızı yağlanmış bir pişirme kabının içerisine aktarın veya pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine yerleştirin.
- 180 derecede ısıtılmış fırına verin. 10-15 dakika üzeri kapalı biçimde pişirin. Ardından üzerini açıp üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
- Çıkarıp dilediğiniz yancı ile sıcak sıcak bir şekilde servis edin. Afiyetler olsun!
Fırında Çinekop tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz defne yaprağı, limon ya da portakal dilimleri, taze kekik, tane karabiber gibi malzemelerle de balıklarınızı lezzetlendirebilirsiniz.
Fırında Çinekop tarifi için servis önerisi
Fırın patates, patates püresi, salata, turşu dilediğiniz yancı ile servis edebilirsiniz.