Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Çiğ Börek (Çibörek) Tarifi

Fırında Çiğ Börek (Çibörek)

Fırında Çiğ Börek (Çibörek) Tarifi

Fırında Çiğ Börek (Çibörek) tarifi: Fırında Çiğ Börek (Çibörek) için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çiğ Börek (Çibörek) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Çiğ Börek (Çibörek) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı ılık su

İçi için:

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3/4 çay bardağı su

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Çiğ Börek (Çibörek) tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru genişçe bir kabın içerisine eleyin. Su hariç tüm malzemeleri ilave edin ve suyu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Ardından güzelce yoğurduğunuz hamuru nemli bir bezin altında 15 dakika kadar bekletin.
  • Hamurunuzda 12 adet beze  çıkarın. Bu bezeleri ince bir şekilde hafif unlayarak oklava yardımıyla açın.
  • Ayrı bir yerde minik minik doğranmış soğanı, kıymayı, tuz ve baharatları, suyu güzelce karıştırarak hafif sulu bir iç elde edin.
  • Açtığınız bezelerin içerisine bu malzemeleri pay edin ve yarım ay şeklinde kapatın.
  • Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve 190 derecede ısıtılmış fırına verin. Güzelce pişene kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025