Fırında Çiğ Börek (Çibörek) Tarifi
Fırında Çiğ Börek (Çibörek) tarifi: Fırında Çiğ Börek (Çibörek) için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çiğ Börek (Çibörek) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Fırında Çiğ Börek (Çibörek) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı ılık su
İçi için:
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3/4 çay bardağı su
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Çiğ Börek (Çibörek) tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru genişçe bir kabın içerisine eleyin. Su hariç tüm malzemeleri ilave edin ve suyu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Ardından güzelce yoğurduğunuz hamuru nemli bir bezin altında 15 dakika kadar bekletin.
- Hamurunuzda 12 adet beze çıkarın. Bu bezeleri ince bir şekilde hafif unlayarak oklava yardımıyla açın.
- Ayrı bir yerde minik minik doğranmış soğanı, kıymayı, tuz ve baharatları, suyu güzelce karıştırarak hafif sulu bir iç elde edin.
- Açtığınız bezelerin içerisine bu malzemeleri pay edin ve yarım ay şeklinde kapatın.
- Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün ve 190 derecede ısıtılmış fırına verin. Güzelce pişene kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
- Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin.