Fırında Çeşnili Çıtır Tavuk Tarifi
Fırında Çeşnili Çıtır Tavuk tarifi: Fırında Çeşnili Çıtır Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Çeşnili Çıtır Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Fırında Çeşnili Çıtır Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kemiksiz tavuk eti
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kase yoğurt
- 1 çay kaşığı muskat cevizi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tepeleme yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Çeşnili Çıtır Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurt, salça ve baharatların hepsini harmanlayın.
- Tavukları sos ile harmanlayın.
- Sosa bulanan tavuk parçalarının üzerine zeytinyağı gezdirin.
- Fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
- Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Çeşnili Çıtır Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavuklarınızı yoğurtla birlikte harmanlarsanız daha yumuşak ve lezzetli olurlar. Dilerseniz baharat çeşninizin içerisine sarımsak da ekleyebilirsiniz.