Fırında Bütün Tavuk Tarifi
Fırında Bütün Tavuk tarifi: Fırında Bütün Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Bütün Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Bütün Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet orta boy bütün tavuk
- 1 adet soğan (elma dilim kesilmiş)
- 1 adet defne yaprağı
- 1 dal biberiye
- 1 adet büyük boy patates
- 1/2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Bütün Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
- 1 adet bütün tavuğu fırına vereceğiniz tepsiye alın. Hazırladığınız tereyağlı karışım ile tavuğun derisini tamamen ovun.
- İç kısmına elma dilim kesilmiş soğanla birlikte 1 adet defne yaprağı ve bir dal taze biberiye yerleştirin. Dilimlediğiniz patates ve yarım soğanı da tavuğun yanına yerleştirdikten sonra üzerlerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlayarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.
Fırında Bütün Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavuğun aromasını arttırmak için; fırın tepsisine havuç, patates, pancar, kereviz sapı gibi kök bitkiler ilave ederek de pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Fırında Bütün Tavuk tarifi için servis önerisi
Fırın tepsisinde kalan tavuğun suyunu 1 yemek kaşığı un ile kavurup sıcak su ekledikten sonra sos haline getirebilir, tavuğun yanında servis edebilirsiniz.