Fırında Bostan Kebabı Tarifi
Fırında Bostan Kebabı tarifi: Fırında Bostan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Bostan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Bostan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Patlıcan için:
Domates sosu için:
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 3 diş sarımsak
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
İç harcı için:
- 250 gram kıyma
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1a adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanların üstüne sürmek için:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Patlıcanların içini kavurmak için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Bostan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve ikiye kestikten sonra içlerini oyup bir kenara ayırın.
- Oyduğunuz patlıcanları tuzlu suda acı sularının çıkması için 15 dakika kadar bekletin.
- O sırada iç harcı için soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
- Ardından ince doğranmış biberleri de ekleyip güzelce kavurun ve kıymayı ekleyip, suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmaya devam edin.
- Kıyma kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyin, karıştırın ve altını kapatıp kenara alın.
- Domates sosu için 2 domatesi rendeleyin için salça, ince doğranmış sarımsaklar ve suyunu ekleyip güzelce karıştırın.
- Patlıcanların içlerini ince ince doğrayın ve ayrı bir tavada 2 kaşık yağ ile kavurun.
- Sonra kıymalı harca karıştırın.
- Patlıcanları sudan çıkarıp durulayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp üstelerine zeytinyağı sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Patlıcanlar pişince fırından alın ve hazırladığınız harçla içlerini doldurun ve hazırladığınız domates sosunu da üstlerine paylaştırın.
- Son olarak 200 derece fırında 15 dakika kadar tekrar pişirin ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.