Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Bostan Kebabı Tarifi

Fırında Bostan Kebabı

Fırında Bostan Kebabı Tarifi

Fırında Bostan Kebabı tarifi: Fırında Bostan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Bostan Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Bostan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Patlıcan için:

  • 3 adet bostan patlıcanı

Domates sosu için:

  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

İç harcı için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1a adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanların üstüne sürmek için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanların içini kavurmak için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Fırında Bostan Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun ve ikiye kestikten sonra içlerini oyup bir kenara ayırın.
  • Oyduğunuz patlıcanları tuzlu suda acı sularının çıkması için 15 dakika kadar bekletin.
  • O sırada iç harcı için soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından ince doğranmış biberleri de ekleyip güzelce kavurun ve kıymayı ekleyip, suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmaya devam edin.
  • Kıyma kavrulduktan sonra baharatlarını ekleyin, karıştırın ve altını kapatıp kenara alın.
  • Domates sosu için 2 domatesi rendeleyin için salça, ince doğranmış sarımsaklar ve suyunu ekleyip güzelce karıştırın.
  • Patlıcanların içlerini ince ince doğrayın ve ayrı bir tavada 2 kaşık yağ ile kavurun.
  • Sonra kıymalı harca karıştırın.
  • Patlıcanları sudan çıkarıp durulayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp üstelerine zeytinyağı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Patlıcanlar pişince fırından alın ve hazırladığınız harçla içlerini doldurun ve hazırladığınız domates sosunu da üstlerine paylaştırın.
  • Son olarak 200 derece fırında 15 dakika kadar tekrar pişirin ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025