Fırında Biftek Tarifi
Fırında Biftek tarifi: Fırında Biftek için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Biftek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Biftek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 650 gram biftek (Antrikot)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 ml. su
Fırında Biftek tarifi nasıl yapılır?
- Biftekleri tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Üzerine streç film çekerek bir kenarda bekletin.
- Bir tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Salçayı eklerin ve kavurmaya başlayın. Ardından ezilmiş sarımsakları ekleyin. Biraz daha kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyin. Domatesler pişene kadar kavurun.
- Ardından suyu ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Biraz koyu ama akışkan bir kıvama gelince üzerine baharatları ekleyin ve karıştırın.
- 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Bir tavayı ısıtın. Isınan tavada bifteklerin hepsini arkalı önlü mühürleyin. Her tarafını ortalama 2 dakika kadar ateşte tutmaya özen gösterin.
- Bir fırın tepsisine etleri dizin. Üzerine sosu dökün ve gezdirin. Tepsinin üzerini yağlı kağıt yardımıyla kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkartın ve dışarıda beş dakika kadar dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.
Fırında Biftek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz antrikot yerine bonfile kullanabilirsiniz. Tranç gibi daha sert etler ile pişirmek istiyorsanız eğer bir gün önceden marine etmeniz gerekli. Dilerseniz tepsinize soğan, patates, havuç gibi sebzeler ekleyerek onları da bir yandan pişirebilirsiniz.
Fırında Biftek tarifi için servis önerisi
Yanında biraz haşlanmış garnitür ve patates püresi ile servis edebilirsiniz.