Fırında Biber Dolması Tarifi
Fırında Biber Dolması tarifi: Fırında Biber Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Biber Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
55 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Fırında Biber Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 adet dolmalık biber (orta boy)
- 4 adet domates (2 adeti kıyma harcı için)
- 170 gram orta yağlı dana kıyma
- 1 çay bardağı pirinç (yıkanmış)
- 2 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1/2 demet taze nane (ince kıyılmış), (arzuya göre kuru nane)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu İçin:
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Fırında Biber Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Dolmanın içini hazırlamak için bir kasede kıyma, ince kıyılmış soğan, sarımsak, pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, taze nane, sıvı yağ, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Dolmalık biberlerin kapak kısımlarını içe doğru bastırarak çekirdeği ile beraber çıkarın. Eğer içinde çekirdekler kalırsa içini yıkayabilirsiniz.
- Dolmanın içini kıymalı harç ile doldurun ve ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin.
- Sosu için, su, sıvı yağ, domates ve biber salçasını karıştırıp biberlerin üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırının en alt katmanında, 55 dakika pişirin.
Fırında Biber Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Dolmaların üst yüzeylerinin çok fazla kızarmasını istemiyorsanız fırın torbasının içinde, 190 derece fırında 45 dakika pişirebilirsiniz.