Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar tarifi: Fırında Beşamel Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Beşamel Soslu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 5 su bardağı sıcak su
Beşamel sos için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Kök kısmını kesip, öbek öbek ayırdığınız karnabaharları bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzdürün.
- Karnabaharları haşlamak için kullanacağınız sıcak suyu, derin bir tencereye aktarın. 10 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış olan karnabaharları soğuk suda bekletin, ardından süzdürün.
- Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu 2-3 dakika kadar kavurun.
- Soğuk sütü azar azar ekledikten sonra topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla beşamel sosu karıştırın. Tuz ve rendelenmiş muskat cevizi kattığınız beşamel sosu kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
- Haşlanmış ve soğuk suda beklemiş karnabarları, bir kevgir yardımıyla suyunu süzdürerek ısıya dayanıklı fırın kabına alın.
- Hazırladığınız beşamel sosu üzerlerine gezdirin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan sıcak karnabaharları, garnitür ya da ana yemek olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Sindirimi kolaylaştırmak ve renklerinin beyaz kalması için öbek öbek ayırdığınız karnabaharları unlu suda haşlayabilirsiniz. Un köpürüp, tereyağı kızdığında beşamel sos hazırlamak için soğut sütü azar azar ekleyebilirsiniz.