Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar tarifi: Fırında Beşamel Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Beşamel Soslu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy karnabahar
- 5 su bardağı su
Beşamel sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 60 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1/4 çay kaşığı pul biber
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Kök kısmını kesip ayıkladığınız karnabaharları yıkayın ve süzdürün.
- Karnabaharları haşlamak için derin bir tencereye suyu koyun ve karnabaharları ilave edin yumuşayana kadar haşlayın.
- Tencerede tereyağı eritin, un ekleyerek orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Soğuk sütü 4-5 seferde yağ,un karışımına sürekli karıştırarak ekleyin ve topaklanmaması için azar azar süt ilavesi yaparken çırpıcı yardımıyla çırpın.
- Tuz ve karabiber ilave edilin biraz koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Sos koyulaşınca altını kısın, 30 gr kadar rende kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın.
- Ocağın altını kapatıp yumurta sarısı ve acı biberi ekleyip son kez karıştırın.
- Haşladığınız karnabaharları süzdürerek fırın kabına koyun. Üzerine hazırladığımız sosu dökün ve kalan kaşar peynirini de ilave edin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.
Fırında Beşamel Soslu Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Tuz miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz.