Fırında Bamya Kızartması Tarifi
Fırında Bamya Kızartması tarifi: Fırında Bamya Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Bamya Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Bamya Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram bamya
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı galeta unu
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı kajun baharatı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurt sos için:
- 2 tepeleme yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı taze yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Bamya Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Bamyalar yıkanıp süzülmeye bırakılır.
- Buzdolabı poşetine un konur. Tuz ve baharatların yarısı eklenip karıştırılır.
- Yumurtalar yayvan bir tabakta bir tutam tuzla karıştırılıp kenara alınır.
- Başka bir buzdolabı poşetine galeta unu, kalan tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Her seferinde 8-10 bamya olacak şekilde önce un karışımı, sonra yumurta, en son galeta unu karışımıyla kaplanır. Kaplama malzemesinin bamyalara yapışması için poşetin ağzı kapatılır yavaşça sallanır.
- Bamyalar pişirme kağıdı serili ızgara tel üzerine sıralanır. Bamyaların üzerine fırçayla zeytinyağının yarısı sürülür.
- Öncede fan ayarda 200 dereceye ısıtılan fırının alttan 3. bölümüne yerleştirilir. Bamyalar yumuşayıp üzeri kızarana kadar 30-40 dakika pişirilir. Süre fırına göre değişebilir. Sürenin yarısında kalan zeytinyağı sürülür.
- Yoğurt sos için tüm malzemeler karıştırılır. Tuz ve limon miktarı damak tadına göre azaltılıp arttırılabilir. Ilık servis edilir. Afiyet olsun.