Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Fırında Bal Kabağı Tatlısı

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Fırında Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Fırında Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram bal kabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı pekmez

Üzeri için (1 porsiyon):

  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) kaymak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 adet ceviz içi (doğranmış)

Fırında Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tencereye bal kabaklarını yerleştirin.
  • Bal kabaklarının üzerine toz şekerinin tamamını dökün ve yaklaşık 4-5 saat bu şekilde bal kabaklarının sulanmasını bekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bal kabakları yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumuşayan bal kabaklarını ısıya dayanıklı bir kasenin içerisine alın ve bal kabaklarının üzerine pekmezi döküp fırça ile yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra soğumaya bırakın ve servis esnasında kaymak, tahin ve ceviz ile servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025