Fırında Bal Kabağı Tatlısı Tarifi
Fırında Bal Kabağı Tatlısı tarifi: Fırında Bal Kabağı Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
4 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Fırında Bal Kabağı Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram bal kabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı pekmez
Üzeri için (1 porsiyon):
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) kaymak
- 4 yemek kaşığı tahin
- 4 adet ceviz içi (doğranmış)
Fırında Bal Kabağı Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye bal kabaklarını yerleştirin.
- Bal kabaklarının üzerine toz şekerinin tamamını dökün ve yaklaşık 4-5 saat bu şekilde bal kabaklarının sulanmasını bekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte bal kabakları yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan bal kabaklarını ısıya dayanıklı bir kasenin içerisine alın ve bal kabaklarının üzerine pekmezi döküp fırça ile yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın ve servis esnasında kaymak, tahin ve ceviz ile servis edin.