Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Bal Kabağı Mücveri Tarifi

Fırında Bal Kabağı Mücveri

Fırında Bal Kabağı Mücveri Tarifi

Fırında Bal Kabağı Mücveri tarifi: Fırında Bal Kabağı Mücveri için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Bal Kabağı Mücveri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Bal Kabağı Mücveri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 600 gram bal kabağı (yaklaşık 1,5 dilim)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 dal dereotu (sadece yaprak kısımları)
  • 3 adet taze soğanın yeşil kısımları
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Fırında Bal Kabağı Mücveri tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuk kısımlarını aldığınız bal kabağını rendeleyin. Dereotu yapraklarını ve taze soğanların yeşil bölümlerini çok ince doğrayın.
  • Rendelenmiş bal kabağı ve doğradığınız malzemeleri karıştırma kabına alın.
  • Yumurta, lor peyniri, un, zeytinyağı, rendelenmiş muskat cevizi, karabiber ve tuzu ekledikten sonra tüm malzemeyi harmanlayın.
  • Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbına mücver karışımını koyun. Karışımı kalıba düzgünce yayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Mücveri fırından çıkardıktan sonra, beş dakika oda ısısında bekletin. Kelepçeli kalıbın kenarını dikkatlice açın.
  • Bir servis tabağını mücverin üzerine kapatıp ters çevirin, yağlı kağıdı çıkartın. Dilimleyerek yanında yoğurtla birlikte servis yapın. Sevdiklerinizle paylaşın.

Fırında Bal Kabağı Mücveri tarifinin püf noktası nedir?

Bal kabağı dilimini yeşil kısmını da alacak şekilde kabuklarını temizlemeye dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025