Fırında Baharatlı Karnabahar Tarifi
Fırında Baharatlı Karnabahar tarifi: Fırında Baharatlı Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Baharatlı Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Fırında Baharatlı Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet karnabahar (orta boy) (450 g)
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
Fırında Baharatlı Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Karnabaharı dik olarak tutun ve dilimleyin. Dilimler 1,5-2 cm arasında olmalı. Dilimleri birbirine eşit boylarda tutmaya çalışın. Gerekirse keserek küçültün.
- Tüm baharatları bir kaseye alın, zeytinyağını üzerine ekleyip karıştırın.
- Karnabaharları yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Baharatlı yağ karışımını bir fırça yardımıyla dilimlerin hem alt hem de üstüne sürün.
- Önceden ısıtılmış 190 derece turbo veya fanlı ayarda 28-30 dakika kontrollü olarak pişirin. Piştiğinden amin olmak için sap kısmını bıçak veya kürdanla kontrol edin.
- Fırından çıkardık sonra dilediğiniz sosla, yoğurtla servis edin. Afiyet olsun!
Fırında Baharatlı Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Eğer karnabaharı küçük parçalara bölecekseniz 180 derecede yine kontrollü olarak pişirin. Fırın modeli, marka ve ayara göre pişirme süresi değişkenlik gösterebileceğinden mutlaka pişirme süresi esnasında kontrol edin.