Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Baharatlı Havuç Tarifi

Fırında Baharatlı Havuç

Fırında Baharatlı Havuç Tarifi

Fırında Baharatlı Havuç tarifi: Fırında Baharatlı Havuç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Baharatlı Havuç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Baharatlı Havuç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sebzeler için:

  • 4 adet havuç
  • 50 mililitre zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 dal biberiye

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı baharat çeşnisi (arzuya göre çeşitli baharatlar)

Fırında Baharatlı Havuç tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçlar yıkanır ve ortadan ikiye kesilerek 1 parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Dilimlenen tüm havuçlar bir kaba alınıp, üzerine zeytinyağı ve baharatlar eklenip güzelce harmanlanır.
  • Harmanlanan havuçlar fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-12 dakika pişirilir.
  • Hazırladığınız yoğurt sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025