Fırında Baharatlı Havuç Tarifi
Fırında Baharatlı Havuç tarifi: Fırında Baharatlı Havuç için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Baharatlı Havuç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Fırında Baharatlı Havuç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sebzeler için:
- 4 adet havuç
- 50 mililitre zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 dal biberiye
Sos için:
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1/2 tatlı kaşığı bal
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı baharat çeşnisi (arzuya göre çeşitli baharatlar)
Fırında Baharatlı Havuç tarifi nasıl yapılır?
- Havuçlar yıkanır ve ortadan ikiye kesilerek 1 parmak kalınlığında dilimlenir.
- Dilimlenen tüm havuçlar bir kaba alınıp, üzerine zeytinyağı ve baharatlar eklenip güzelce harmanlanır.
- Harmanlanan havuçlar fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizilir ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-12 dakika pişirilir.
- Hazırladığınız yoğurt sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.