Fırında Ayva Tatlısı Tarifi
Fırında Ayva Tatlısı tarifi: Fırında Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Ayva Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Fırında Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet ayva
- 2,5 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı ayva çekirdeği
- 2 su bardağı su
Fırında Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Ayvalar ikiye bölünür ve kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkarılıp ayrılır. Baş ve sert kısımları alınıp yuvarlak bir form elde edilir. Geniş bir tencereye alınır. Çekirdekleri üzerlerine serpiştirilir.
- Hepsine 2,5 - 3 yemek kaşığı kadar şeker eklenir. Su da ilave edilip kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında ise kısık ateşte pişirilir. Yumuşamadan önce ters düz yapılır.
- Ara ara suyundan içlerine gezdirilir. Yumuşayıp pişince fırın kabına alınır ve suyu eklenir. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 15 - 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.