Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırında Ayva Tatlısı Tarifi

Fırında Ayva Tatlısı

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi

Fırında Ayva Tatlısı tarifi: Fırında Ayva Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Fırında Ayva Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırında Ayva Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet ayva
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı ayva çekirdeği
  • 2 su bardağı su

Fırında Ayva Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Ayvalar ikiye bölünür ve kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkarılıp ayrılır. Baş ve sert kısımları alınıp yuvarlak bir form elde edilir. Geniş bir tencereye alınır. Çekirdekleri üzerlerine serpiştirilir.
  • Hepsine 2,5 - 3 yemek kaşığı kadar şeker eklenir. Su da ilave edilip kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında ise kısık ateşte pişirilir. Yumuşamadan önce ters düz yapılır.
  • Ara ara suyundan içlerine gezdirilir. Yumuşayıp pişince fırın kabına alınır ve suyu eklenir. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 15 - 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025