Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Fırın Tadında Ekmek Tarifi

Fırın Tadında Ekmek

Fırın Tadında Ekmek Tarifi

Fırın Tadında Ekmek tarifi: Fırın Tadında Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Tadında Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Fırın Tadında Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket instant maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Fırın Tadında Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, instant maya ve toz şekeri alın. Güzelce karıştırın ve birkaç dakika bekletin.
  • Ardından üzerine tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin. Bu aşamada unu kontrollü bir şekilde ilave etmeye özen gösterin.
  • Ardından güzelce yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Üzerini streç film yardımıyla hava almayacak şekilde kapatın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Dinlenen ve iki katına çıkan hamuru 5 eşit parçaya bölün.
  • Tezgahı hafifçe unlayarak bezelere somun ekmek şeklini verin.
  • Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine ekmekleri aktarın. Orta kısmına bıçak yardımıyla çizik atın.
  • Üzerini çok hafif unlayın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının içerisine içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap koyun.
  • Ardından ekmeğinizi fırınlayın. Yaklaşık 30 -35  dakika kadar üzeri kızarıp kabuğu çıtırlaşana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Fırın Tadında Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Kesikleri atarken bıçağı sıvı yağ ile hafif yağlayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025