Fırın Tadında Ekmek Tarifi
Fırın Tadında Ekmek tarifi: Fırın Tadında Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Fırın Tadında Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Fırın Tadında Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 su bardağı un
- 2.5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
Fırın Tadında Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, instant maya ve toz şekeri alın. Güzelce karıştırın ve birkaç dakika bekletin.
- Ardından üzerine tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin. Bu aşamada unu kontrollü bir şekilde ilave etmeye özen gösterin.
- Ardından güzelce yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Üzerini streç film yardımıyla hava almayacak şekilde kapatın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
- Dinlenen ve iki katına çıkan hamuru 5 eşit parçaya bölün.
- Tezgahı hafifçe unlayarak bezelere somun ekmek şeklini verin.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine ekmekleri aktarın. Orta kısmına bıçak yardımıyla çizik atın.
- Üzerini çok hafif unlayın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının içerisine içi su dolu ısıya dayanıklı bir kap koyun.
- Ardından ekmeğinizi fırınlayın. Yaklaşık 30 -35 dakika kadar üzeri kızarıp kabuğu çıtırlaşana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Fırın Tadında Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Kesikleri atarken bıçağı sıvı yağ ile hafif yağlayın.